2019 m. gruodžio 24 d., antradienis

Kreivų veidrodžių karalystėje – noras sudaužyti kreivus veidrodžius (XXV)

   Šviesusis kunigaikštis senai supratęs ir jau susitaikęs, jog religiniai fanatikai nuo jo neatkibs, kol jis turi sveiką protą, šviesią viltį ir galimybes. Akivaizdu, jie nurimtų tik jam mirus ar išprotėjus  [dėl to visada buvo stengiamasi sulaužyti ir sudarkyti jo protą]. Tiesa, dar- jei jis iškiltų ir įsitvirtintų valdžioje taip, kad jis prilygtų ar taptų stipresnis už juos, tik tada galimas normalus dialogas ir netgi bendradarbiavimas dėl visuomenės. Šiaip tai veikė šioje pasakoje ne tik religiniai fanatikai ir ezoteriniai klanai, bet ir politinės- ekonominės jėgos, suinteresuotos dieninių gyvūnų protų ir širdžių valdymu. Visų jų ir, svarbiausia,  konkrečių jų pozicijų, lūkesčių jis nežinojo. Iki šiol jam tai buvo didelė problema ir minusas.  Nors, logiškai mąstant, dėl besikeičiančios situacijos vėl turėtų būti labai pavojinga situacija šviesiojo kunigaikščio egzistencijai, tačiau jis nesibaimina. Anksčiau grėsmės keldavo gerokai daugiau baimių, ko pasekoje savisaugos instinktas išlikdavo labai jautrus ilgą laiką, jog net suformuodavo nuolatinę gynybinę elgseną. Dabar grėsmių akivaizdoje, jis – pakankamai ramus, pasitikintis ir optimistiškas. Jaučia, kad yra daug jam palankių, geranoriškų dieninių gyvūnų ir siunčia jiems mintimis savo dėkingumo energiją.
   Visgi, privalu pripažinti, jog šviesusis kunigaikštis nebuvo šventas ir tobulas. Turėjo ir priklausomybę, vidinių ir išorinių problemų, nuodėmių.  Jis buvo tik kelyje į šventumą.
   Deja, šviesusis kunigaikštis turėjo priklausomybę- tam tikromis dienomis neatsispirdavo velnio lašams. Kadangi vartodavo retai, jam neatrodė, todėl sunku buvo įtikinti save, jog vienkartiniai išgėrimai pridaro itin daug žalos.  Dėl to atsisakyti šio žalingo įpročio buvo sunku. Mesti išgėrimus pavykdavo, bet prie to vėl sugrįždavo. Taigi, jo smegenys ir kūno ląstelės nepakankamai vertino velnio lašų žalą. Visgi, turbūt svarbiausia,kad pas jį buvo vidinis pasipriešinimas. Kažkas viduje tempė atgal, kėlė įtampas, nes nenorėjo dvasinio augimo ir  jo viso potencialo atsivėrimo. Tokios mintys kyla, nes velnio lašų vartojimas dieninio gyvūno asmenybę labai atmeta atgal, suprimityvina, vyksta tikras asmenybės, proto regresas ir kūno silpninimas bei sendinimas. Pavyzdžiui, po vieno šviesiojo kunigaikščio išgėrimo, jis jaučia fizines pasekmes kartais ir kelias dienas, o protinį regresą- ir savaitę. Po savaitės šviesusis kunigaikštis grįžta į buvusį lygį ir pradeda toliau progresuoti. Praėjus tam tikram laikui, atsiranda trauka velnio lašams ir tamsieji impulsai jį vėl nugali. Galima daryti išvadą, jog yra nesąmoninga, paslėpta motyvacija vartoti velnio lašus. Jam reikia šią paslėptą motyvaciją sąmoningai suvokti ir įsisąmoninti. Būtina iš naujo jam įvertinti velnio lašų vartojimo galimus pliusus ir minusus. Juk dieninis gyvūnas, nepasistengęs suvokti nesąmoningo ankstesnio savo elgesio motyvacijos, visada yra linkęs atkartoti tą patį elgesį. Juk dieninis gyvūnas sprendimą dėl gėrimo ar negėrimo  daro ne tik sąmoningai, bet ir nesąmoningai. Pasąmonėje irgi turi būti sprendimas- daug naudingiau būti blaiviu. Tada mesti gerti bus lengva. Organizmas be pastangų atsisakys velnio lašų, jei sąmoningai ir pasąmoningai juose matys vien žalą. Taigi, reikia didinti pliusus, t.y  kodėl svarbu ir naudinga būti blaiviu bei kartu didinti minusus [žala sveikatai, prestižo mažėjimas ir t.t.]. Sąžiningai, sąmoningai ir labai konkrečiai tai padaryti nėra paprasta kaip atrodo, nes pasąmonėje glūdi giliausios, dažnai pačios baisiausios ir atgrasiausios tiesos apie mus pačius. Atėjo laikas baigti beveik dvi savaites per mėnesį skirti atsistatinėjimui ir sugrįžimui į buvusį lygį. Reikia tapti abstinentu, taupyti energiją, saugoti kūną bei protą ir galų gale peržengti visam laikui šią pasipriešinimo jėgos liniją. Šie tamsieji impulsai šviesiajam kunigaikščiui privalo prarasti galią.
   Nors jo atmintis jam atrodė  ne pablogėjusi, o pagerėjusi, tačiau jį vis dažniau ir stipriau užvaldydavo nežinojimo būsena. Ši būsena nėra maloni, nes atrodo, jog tu nieko nežinai. Visos žinios, kurias tu kaupei dešimtmečius dingsta ar jų tiek mažai, kad visos prieš tai buvusios pastangos daugiau sužinoti, pažinti pasaulį, dieninius gyvūnus, mokslą tampa bergždžios. Esi toks tuščias, kad nežinai ko imtis, nes esi toks nežiniukas, taip nieko deramai nemoki, ego apriboto proto, jog atrodo šiame pasaulyje nėra kuo užsiimti. Tačiau ši būsena kelia vis mažesnį nesaugumo jausmą. Žodžiu, tiesiog jis nežino.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą