2020 m. vasario 3 d., pirmadienis

R.Karbauskio paviešinta informacija suteikia galimybę Seime sukurti tyrimo komisiją

   Neseniai Ramūnas Karbauskis paviešino su buvusiu ministru Roku Masiuliu susijusių asmenų darbo pokyčių lentelę. Ši ir panašios informacijos apie galimai politinės- finansinės grupuotės veiklą strateginiuose valstybės energetikos ir susisiekimo sektorių įmonėse viešojoje erdvėje buvo pasirodžiusios ne kartą. Tik anksčiau apie šių asmenų veiklą ir ryšius žiniasklaida skelbdavo fragmentiškai ir retai. Visgi besidomintiems politika Lietuvos žmonėms yra žinoma, kad yra užvesta nemažai baudžiamųjų bylų minėtuose sektoriuose, kuriuose valstybės praradimai skaičiuojami milijardais eurų. Reikia pabrėžti, nors baudžiamosios bylos nejuda ir nėra kaltų dėl išvaistytų ir valstybės patirtų milijardų eurų nuostolių, LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio paviešinti asmenys, taip pat jų parankiniai bei juos globojusi, liaupsinusi ir valstybės ordinais apdovanojusi buvusi prezidentė Dalia Grybauskaitė labai aktyviai dirbo būtent su šiais strateginiais projektais ir vadovavo įmonėms, kurios prisidėjo, konsultavo ar vykdė viešuosius pirkimus. Todėl natūraliai šis sutapimas kelia įtarimus, kad valstybės strateginiams projektams ir įmonėms vadovavę,  viešuosius pirkimus vykdę asmenys bei jų parankiniai, yra susiję su valstybės patirtais milijardiniais nuostoliais.
   Mano nuomone, ši Seimo nario Ramūno Karbauskio paviešinta informacija suteikia galimybę Seime sukurti komisiją, kuri aiškintųsi ne tik su buvusiu ministru Roku Masiuliu susijusių asmenų karjeros pokyčius, bet ir kodėl buvo leista švaistyti milijardus eurų jų vadovautose įmonėse ir strateginiuose projektuose, kodėl teisėsaugos institucijos neištiria baudžiamųjų bylų bei kas joms trukdo vykdyti teisingumą.
   Kartu iš prezidento Gitano Nausėdos norisi daugiau objektyvumo ir valstybinės laikysenos. Manau, prezidentas pernelyg įsivėlė į vienos konfliktuojančios pusės besąlygišką palaikymą, reikalaujant menką pažeidimą padariusio ministro J.Narkevič atsistatydinimo, be plano B ir tinkamo politinių- ekonominių jėgų išsidėstymo įvertinimo politiniame lauke. Šioje istorijoje akivaizdžiai prastas patarėjų darbas ir netinkamas STT pasitarnavimas. Matosi, jog Gitanui Nausėdai sunku, nes yra daug norinčių jį valdyti, dėl to būtina stiprinti patarėjų komandą bei suvaldyti pavaldžius pareigūnus ir institucijas.
   Jei visgi šioje situacijoje prezidentas turi planą, atitinkantį valstybės interesus, norėtųsi jį jau pamatyti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą