2020 m. balandžio 9 d., ketvirtadienis

Kreivų veidrodžių karalystėje – noras sudaužyti kreivus veidrodžius (XXVI)

   Šviesusis kunigaikštis daug dėmesio skyrė savianalizei.Jis norėjo pažinti ne tik išorinį, bet ir vidinį pasaulį.Niekada nenorėjo jam skirto gyvenimo laiko nugyventi beveik nesąmoningai. Šios planetos gyvūnų rūšys gimsta, auga, susilaukia palikuonių ir vieną dieną miršta. Dieniniai gyvūnai buvo ne išimtis. Juk dažnas jų miršta net gyvenimo skonio kaip reikiant sąmoningai neparagavęs.
   Kai esi visuomenės užribyje, visuomenės nuotaikos tau nėra reikšmingos. Bet kai esi versle, kuo didesniame ir reikšmingesniame, tuo labiau turi reaguoti į dieninių gyvūnų nuotaikas, nuomones, visuomenės tendencijas, nes tai turi įtakos verslo sėkmei. O jei esi politikoje- tai dieninių gyvūnų nuotaikos, nuomonės, tendencijos, lūkesčiai ir tikėjimai yra tavo kasdieninė gyvenimo aktualija.O kartais, jei elite neturi palaikymo, ir tavo išlikimo klausimas.
   Kažkada anksčiau savęs pažinimui ir dvasiniam gyvenimui pasišventę dieniniai gyvūnai, gyvenantys atsiskyrę, maldoje, tyloje ir meditacijoje bei daug laiko praleidžiantys vienumoje, jam ne itin imponavo, nes jis manydavo, jog jie bėga nuo dažnai nelengvo gyvenimo pasaulyje, nuo tikrovės į savo vidinį pasaulį. Užuot gyvenę realiame pasaulyje- jie renkasi gyventi savo galvoje. Dabar į juos žiūri palankiai, kadangi suprato, jog išoriniame pasaulyje gyvenantys dar labiau gyvena savo galvoje bei vidiniame iliuzijų pasaulyje. Be to suprato, kad vidinis ir išorinis pasauliai nėra visiškai atskiri kaip atrodo, nes jie vienas kitą pagal kompetenciją veikia, tarpusavyje sąveikauja ir negali vienas be kito egzistuoti. Tarsi du sudarytų vieną.
   Giliam pasaulio suvokimui ir savęs pažinimui reikia daug energijos, savidisciplinos, proto, motyvacijos ir aiškaus tikslo. Norint atskleisti ir realizuoti, kas tau Dievo duota, reikia padidinti ir išlaikyti galingą dvasinę- proto jėgą. Taigi, reikia dar daugiau energijos. Jis nesiurbė ir neėmė iš kitų dieninių gyvūnų energijos, todėl jo energijos šaltinis galėjo būti tik jis pats ir Kūrėjo Visata. Kadangi pirmiau turi energija eiti iš jo, o po to iš Visatos, šviesusis kunigaikštis privalėjo rasti energijos rezervų savyje. Dėl augančio energijos poreikio jis bereikalingai švaistyti savo energijos jau nebegali. Šiuo metu rezervų jis turi, nes yra galimybių dar labiau pagerinti gyvenseną, aplinkos sąlygas, atsikratyti nereikalingų įpročių, pagerinti mentalinį balansą ir daug efektyviau panaudoti gyvybinę energiją.
   Visgi jis buvo pasirinkimo ir apsisprendimo kryžkelėje.Turės netolimame laikotarpyje apsispręsti. Tam reikia pagerinti savianalizę, geriau suprasti, ko iš tikrųjų šviesusis kunigaikštis nori. Būtina dar aiškiau įsisąmoninti, nors būtinos meilės mėlynojo kraujo palikuonių pradėjimui ir auginimui, atrodo, jame yra. Jei Kūrėjo ir likimo iš tikrųjų taip skirta, tai šią meilę jis panaudos pagal paskirtį. Jame yra prieštaravimai. Atėjo laikas, kai tenka pasakyti- vedybų savo gyvenime šviesusis kunigaikštis neplanuoja. Niekada jis nebuvo vedybų entuziastas, tačiau dabar, kada metai, gyvenimo būdas, asmenybė, aplinkos sąlygos ir vidinė programa galutinai sugriauna bet kokį vedybų norą. Reikia pripažinti- nėra nei noro, nei poreikio.
   Dieninių gyvūnių sielas link šviesiojo kunigaikščio plukdė jo meilės, supratimo ir priėmimo bangos. Jis ne tik suprato, priėmė jas, kokios jos yra, su visomis charakteristikomis, tačiau ir mylėjo bei gerbė jį mylinčias širdys. Ir štai jo akistata su karšta meile: artume, veidas į veidą, jie kalbasi be žodžių. Tiesa, neilgai, kadangi jis laiku pasitraukdavo, nes kitaip jis būtų įtrauktas į mylinčios patelės orbitą. Nes norint eiti šiuo keliu, būtina išsirinkti geriausią, tinkamiausią, gražiausią gėlę visame gėlyne. Jam norisi sukurti naują gyvybę su protinga, gerų genų, įvairaus plauko patinų nepriterliota, verta, norinčia ir t.t. Todėl iš vienos pusės, tai gali pasirodyti labai praktiškas, atsakingas ir didelių lūkesčių jo ilgalaikis ‘‘projektas‘, o iš kitos pusės- viskas panašu į svajonę...Jis mato tame labai daug prieštaravimų, sudėtingumų ir įvairių komplikacijų. Dėl šio kelio yra daug abejonių. Viską spręs jo širdis, kurią tikisi aiškiau išgirsti, gyvenimo aplinkybės, mylinčių sielų susitikimai ir sutarimas bei likimas, nulemtas Kūrėjo.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą