2020 m. gruodžio 15 d., antradienis

J.Biden- išrinktasis JAV Prezidentas!

   Jungtinėse valstijose Rinkikų kolegija pirmadienį oficialiai patvirtino Joe Biden pergalę prezidento rinkimuose. Prezidento D.Trump galimybės užginčyti rinkimų rezultatus praktiškai išnaudotos. Teismuose beliko smulkmenos ir formalumai, kurie nieko nekeičia. Manau, Donald Trump šalininkai privalo susitaikyti su rinkimų rezultatais, jeigu nenori pakenkti valstybei ir jos įvaizdžiui pasaulyje. 

   Demokratiniai rinkimai nebūna tobuli, nes dažnai atsiranda visokių netikėtų nusižengimų ar net nusikaltimų. Todėl progresyvios demokratinės valstybės nuolat tobulina rinkimų procesą ir stengiasi užkardyti balsų klastojimą, neteisingą balsų skaičiavimą ir užkirsti kelią kitokiems rinkimų proceso pažeidimams. Po šių rinkimų JAV politikai ir piliečiai privalo pasidaryti išvadas ir patobulinti rinkimų procesą taip, kad nepasitaikytų piktnaudžiavimo, sukčiavimo bei kitokių nusikaltimų rinkimuose. Mano nuomone, JAV prezidento rinkimai iš esmės yra pavykę ir jų rezultatai  atspindi daugumos JAV piliečių valią.

   Belieka tik pasveikinti išrinktąjį Prezidentą Joe Biden su pergale JAV Prezidento rinkimuose. Noriu palinkėti jam įgyvendinti pažadus bei tapti visų amerikiečių Prezidentu. Šiuo metu susiskaldžiusioje JAV  labai reikia vienijančio Prezidento, kompromiso ir stabilumo. Būsimasis Prezidentas Joe Biden turėtų tikti šiam vaidmeniui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą