2023 m. balandžio 5 d., trečiadienis

Kreivų veidrodžių karalystėje – noras sudaužyti kreivus veidrodžius (XXXVIII)

Šviesusis kunigaikštis pajautė tamsią vienatvę. Iki tol jis stebėjosi, kodėl jis nejaučia vienatvės, nors dėl gyvenimo aplinkybių turėtų? Ir štai atėjo jam baimė likti vienam ir nereikalingam… Jis vis dažniau pastebi pasitaikantį jaunų patelių širdies sustojimus ir permušimus, kai jį pamato. Tiesa, tą galima įtarti ir iš kūno kalbos, bet jis, būtent, pajausdavo jų širdies darbą. Beje, iš vyresnių patelių tokių širdies dūžių iki šiol dar neteko išgirsti… Visgi šviesusis kunigaikštis nelakstė ir neketina lakstyti po visas pateles ir siekti kažkokių meilės pergalių, nes tai labai neprasminga, sekina, neprotinga ir tikra tuštybė. Į šviesiojo kunigaikščio galvą lenda nauji apmąstymai, tuo labiau, kai išorinis pasaulis provokuoja romantiškiems santykiams.

Susitikimai, kur susitinka mūsų akys ir širdys, yra dieviški. Šviesusis kunigaikštis apsigyvena Jos širdyje ir Ji jį atpažįsta. Ši dieviška meilė neužsibaigia tik prasidėjusi. Bet jai tikėtis, kad jis atsigręš ir eis Jos ieškoti, daryti šou- irgi yra per daug ambicinga ir neadekvatu. Gyvūniška meilė pilna puikybės, ego, siekio parodyti save ir savanaudiškų interesų- tik užgožia širdį ir tikrus jausmus. Dar daugiau- visas tas šou tolina nuo tikrųjų širdies troškimų. O scena pilna žiūrovų niekada neleis giminingoms sieloms susitikti jautriems pokalbiams su teigiama baigtimi. Nebent žiūrovai viską sužinos tik po įvykusio fakto.

Apie įsimintinus dieviškus vizitus.

Per vieną iš apsilankymų jis jaučia, kad jos susisukę lapai laukia meilės, kuri Ją atgaivintų ir išspręstų problemas. Nes aplink vien aštrumas, uždarumas ir neįveikiami iššūkiai. Visur kyšo dygliai. Ji jaučiasi nustelbta. Bijo, kad jei muistysis ir nekantraus, bus suplėšyta. Jei neišskleis žiedų, suvys pumpuruose. Kaip man išsprogdinti savo žiedus, kaip išskleisti savo grožį tarp juodų dyglių?… Taip, gyvenimas trumpas, todėl bijai neišsiskleidusi nuvysti. Beje, ši problema nesvetima ir šviesiajam kunigaikščiui. Jam irgi gyvenimiškose situacijose dažnai teko rasti savo vietą tarp juodų ir priešiškų dyglių. Nepaisant žlugdančios aplinkos, jis vis bando žydėti tarp dyglių ir tamsybių.

Per kitą dievišką aplankimą jis jaučia Jos jausmą. Tai jausmas, kai norisi daugiau nei įmanoma. Jausmas, kai gražios akimirkos per trumpos. Tiesa per skaudi. Gyvenimas per šykštus ir sunkus. Dieniniai gyvūnai yra neteisingi, o pakeisti pasaulį esi per maža. Visgi panašiai toks jausmas kažkokiu gyvenimo periodu pasitaiko kiekvienam. Jis praeinantis. Ateis geresnis laikotarpis. Reikia turėti vilties.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą